INNA

INNA

fb.com/Inna | foto © John Perez – johnperez13.com

Locul 9

Cuvânt cheie: HOT

INNA este printre puținii artiști muzicali din România care au reușit să devină staruri internaționale. Născută în Mangalia, Elena Alexandra Apostoleanu aka INNA a cunoscut încă de la început succesul internațional, cu prima ei piesă dance, „Hot”, în 2008. Aceasta a ajuns pe primul loc în clasamentele radio din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia și Grecia.

De pe albumul său de debut, cu același nume, ea a lansat alte patru single-uri, toate ajungând pe poziții fruntașe în clasamentele de specialitate din Europa. Iar pe 15 aprilie 2009, INNA a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de discuri din America, Ultra Records. În 2011, INNA a lansat cel de-al doilea album, „I Am the Club Rocker”, și a susținut concerte în mai multe țări europene și în Mexic. Tot în 2011, INNA a fost cea mai bine plătită cântăreață din România și din Europa de Est. Al treilea album de studio, „Party Never Ends”, a fost lansat în 2013 și a ajuns în top 10 în Mexic. În 2014, INNA a semnat cu casa de discuri Atlantic Records și a lansat „Cola Song”, în colaborare cu J Balvin. Până în 2016, primele trei albume se vânduseră deja în peste patru milioane de exemplare, transformând-o pe INNA în cântăreața cu cele mai mari vânzări la nivel mondial din România. Au urmat albumele „INNA” (2015), „Nirvana” (2017), „Yo” (2019), „Heartbreaker” (2020), „Champagne Problems” (2022), toate au urmat aceeași rețetă și s-au bucurat de un mare succes internațional.

Inna este și o cunoscută activistă pentru drepturile omului, participând în mai multe campanii împotriva violenței domestice și în campanii care sprijină copii și drepturile LGBT.