Andreea Esca

Andreea Esca

foto © fb.com/AndreeaEscaOficial

Locul 2

Cuvânt cheie: PRO TV

Cu un sfert de secol de carieră în televiziune, în spatele pupitrului de știri, Andreea Esca a devenit un simbol al jurnalelor de știri, al profesionalismului și al dezinvolturii și a ajuns chiar și în cărțile de istorie de la noi. E de la sine înțeles că ea conduce detașat orice fel de top al prezentatorilor de știri. În plus, Esca a devenit, de-a lungul timpului, o vedetă absolută și un exemplu pozitiv, pe care mulți încearcă să-l urmeze.

Andreea Esca și-a început cariera la 1 decembrie 1995, care este nu doar Ziua Națională a României, dar este și data de lansare a postului Pro TV, unde a prezentat constant jurnalul de știri de la ora 19.00, cu mici întreruperi în timpul concediilor de maternitate sau de odihnă. Astfel, Esca a devenit cea mai longevivă prezentatoare de știri de la noi din țară. Popularitatea ei a fost constant confirmată de câștigarea multor premii din showbiz, dintre care menționăm doar: „Premiul pentru cel mai bun prezentator de știri” (2001, 2002, 2003), Premiul „Femeia Anului 2003”, organizat de revista Avantaje, Premiul CNA (2002), „Cel mai iubit om de televiziune” (2003), „Premiul de excelență” al TV Mania (2008). În plus, ea face parte și din echipa de reporteri „CNN World Report” și a condus timp de 10 ani revista The ONE. De asemenea, deține și publicația A’list Magazine.

În ultimii ani, Esca a dezvoltat și o carieră de succes în online, fiind una dintre cele mai apreciate figuri din social media.