Andra

Andra

foto © fb.com/AndraMusic

Locul 5

Cuvânt cheie: Muzică & TV

Andra este una dintre cele mai iubite personalități din România, dar și una dintre vedetele cu o carieră demnă de invidiat. S-a lansat în muzică încă de la 14 ani, iar de-a lungul unei cariere ce se întinde pe 20 de ani a reușit să adune 12 albume muzicale.

Albumul „De la frate la soră” (2007) a reușit performanța de a deveni cel mai bine vândut material discografic din România. Datorită recordului de vânzări a primit Discul de Platină și de Diamant. O altă performanță cu care se poate mândri este faptul că toate single-urile sale au intrat, la scurt timp de la lansare, în majoritatea „Top 10”- urilor din România.

Andra este cunoscută publicului din România și pentru cariera sa TV. Prima emisiune pe care a prezentat-o a fost „O-la-la” (ProTV), un concurs de karaoke televizat, dar din 2011, ea a devenit unul dintre jurații emisiunii „Românii au talent”, programul TV de divertisment cu cele mai mari audiențe înregistrate vreodată în România. În 2016, Andra a acceptat să fie jurat și pentru „The Voice Kids”, unde încearcă să ajute cât mai mulți copii să își îndeplinească visul de a deveni cântăreți.

Succesul l-a cunoscut și în mediul online, unde a înregistrat deja mai multe performanțe. De exemplu, în 2015, single-ul „Niciodată să nu spui niciodată” a fost primul clip din România care a avut peste un milion de vizualizări în mai puțin de 24 de ore.

De asemenea, Andra a susținut dintotdeauna că celebritatea vine la pachet cu o responsabilitate socială, așa că se implică des în campanii umanitare.