Andreea Marin

Andreea Marin

foto © fb.com/AndreeaMarinOfficial

Locul 4

Cuvânt cheie: Surprize, surprize

Ca o mică glumă, nu e nicio surpriză că Andreea Marin se află în acest top, pe o poziție fruntașă. Întreaga Românie o cunoaște pentru emisiunea fenomen „Surprize, surprize”, difuzată pe TVR1, în perioada 1999 – 2007. Însă, ea are în spate o lungă carieră jurnalistică și de prezentatoare TV și pentru multe emisiuni foarte îndrăgite de români. Revenind la „Surprize, surprize”, acesta a fost și cel mai urmărit spectacol de televiziune din România timp de nouă ani la rând. De asemenea, Andreea Marin a mai fost jurat și în emisiunea „Uite cine dansează!”, difuzată de postul de televiziune Pro TV, iar din octombrie 2020 este co-producătoare și realizatoarea emisiunii „Nu există nu se poate!”, difuzată de postul de televiziune TVR 2.

Dar cariera Andreei Marin nu s-a limitat doar la prezentarea de emisiuni, ea a produs și a apărut în multe documentare filmate în locații exotice și a reușit și performanța de a fi prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, „Acoperișul Africii”, o experiență în urma căreia a co-produs documentarul „Kilimanjaro 2001”, realizat pentru TVR. Acesta a înregistrat cea mai mare audiență la 1 decembrie 2001.

Succesul Andreei Marin poate fi măsurat și în premiile pe care vedeta le-a câștigat, de la cea mai sexy româncă (titlu acordat, în repetate rânduri, de FHM sau TV Mania), la cea mai de succes femeie (titlu acordat de Capital sau în cadrul mai multor ediții ale Galei Femeilor de Succes) sau premiul acordat de Comisia Europeană pentru aportul voluntar la Campania „Școala te face mare”, obținut în cadrul Balului de Caritate, ediția 2010, inițiat de Leslie Hawke.