Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan

foto © fb.com/cristinabatlanofficial

Locul 3

Cuvânt cheie: MUSETTE

Cristina Bâtlan este singura femeie de afaceri prezentă în acest top. Ea a devenit celebră și a descoperit succesul cu brandul Musette. În prezent, ea a devenit mult mai cunoscută publicului din România datorită participării în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor”, de la Pro TV, unde este unul dintre jurați.

A urmat cursurile Facultăţii de Drept, dar încă de la 19 ani s-a gândit că-și dorește propria afacere mai mult decât o diplomă. Astfel, în 1995, împreună cu soțul ei, Roberto Bâtlan, au pus bazele unei afaceri cu materiale textile, o fabrică de genți, care mai apoi s-a transformat în brandul Musette. În prezent, acesta este cunoscut drept cel mai important brand de încălţăminte realizat de niște români. Pentru realizările sale, Cristina Bâtlan a fost inclusă, de mai multe ori, în Topul Forbes al celor mai influente femei din România.

Afacerea familiei Bâtlan are acum peste 600 de angajați, două fabrici şi 28 de magazine în toată ţara. Cifra de afaceri a magazinelor Musette se ridică la suma de 16 milioane de euro. Următorul pas pentru Cristina Bâtlan este să devină un business angel, adică să găsească idei bune în care merită investite sume importante de bani, acesta fiind și motivul participării la emisiunea „Imperiul Leilor”.

Pasiunea pentru lumea fashionului, cea care i-a marcat viața și a transformat-o în ceea ce este astăzi, i-a fost insuflată de bunica ei, care iubea nespus de mult moda, mai ales pantofii.