Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

foto © fb.com/carmen.uscatu | foto © Adrian Vizireanu

Locul 10
5.512 puncte

Cuvânt cheie: #NOIFACEMUNSPITAL

La finalul anului trecut, ONG-ul Dăruiește Viață a finalizat lucrările de construcție la primul spital de oncologie pediatrică din România, realizat din donațiile a peste 350.000 de persoane fizice și 7.000 de companii.

În spatele acestui demers se află Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. Ele au oferit cea mai frumoasă definiție a succesului în acest top: pentru ele, succesul a însemnat salvarea de vieți, la propriu. În cei 10 ani de activitate au schimbat în bine viața a milioane de români, au făcut-o prin intermediul Asociației Dăruiește Viață, unde au strâns peste 45 de milioane de euro, bani care au fost folosiți pentru multiplele proiecte din sănătate în care s-au implicat – sunt toate menționate pe site-ul daruiesteviata.ro.

Proiectul, demarat inițial pentru a oferi suport copiilor bolnavi de cancer, s-a extins cu un bloc operator nou și secții de anestezie și terapie intensivă, chirurgie și neurochirurgie, fiind cel mai ambițios proiect din România ultimilor 30 de ani realizat de societatea civilă, exclusiv din donații și sponsorizări. Un proiect unic în Europa! Primii copii pacienți vor putea fi tratați în noua clădire în a doua jumătate a lui 2023.

Astfel, într-o țară în care conducătorii își dezamăgesc constant cetățenii, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au arătat că se poate și că, dincolo de toate, există și optimism.